Tags:

Polis Tahan Lelaki Beli Motor 125Z Milik Johan Raja Lawak

By Hafiz.H Friday, June 3, 2016
KUALA LUMPUR - Polis menahan seorang lelaki dipercayai membeli motosikal milik pelakon dan pelawak, Mohamad Yazid Lim Mohamad Aziz, atau lebih dikenali Johan Raja Lawak yang dilaporkan dicuri di tempat parkir motosikal berhampiran Padang Bola Sepak Akademi Kuala Lumpur di sini, Selasa lalu.
Motosikal Yamaha 125Z milik Johan Raja Lawak yang ditemui semula dengan tertangkapnya seorang lelaki dipercayai merupakan pembeli motosikal berkenaan.
Ketua Polis Daerah Wangsa Maju, Superintenden Mohamad Roy Suhaimi Sarif berkata, lelaki berusia 30 tahun itu, ditahan di hadapan sebuah restoran di Desa Melawati, Wangsa Maju kira-kira jam 3.15 pagi, kelmarin.

Menurutnya, hasil semakan dapati motosikal jenis Yamaha 125Z berwarna hitam itu mempunyai rekod hilang di daerah Wangsa Maju.“Kita telah buat semakan dan dapati lelaki tersebut tidak mempunyai rekod lampau selain negatif dadah.

“Lelaki ini direman selama tiga sehingga esok (hari ini) bagi membantu siasatan,” katanya.

Selasa lalu, pelawak berusia 31 tahun itu sedar motosikalnya yang diletakkan dalam keadaan berkunci hilang di lokasi kejadian kira-kira jam 11 malam.

Mohamad Roy berkata, selepas usaha mencari di kawasan sekitar gagal, Johan membuat laporan di Balai Polis Hulu Kelang keesokan harinya.

Kes disiasat mengikut Seksyen 379A Kanun Keseksaan.

Rujukan: SinarHarian

Post Tags:

No Comment to " Polis Tahan Lelaki Beli Motor 125Z Milik Johan Raja Lawak "