Tags:

Ibu Mertua Bos F1 Diculik, Penculik Tuntut Wang Tebusan RM148.82juta

By Hafiz.H Tuesday, July 26, 2016
SAO PAULO 26 Julai - Ibu mertua pemimpin Formula Satu, Bernie Ecclestone telah diculik di Sao Paulo dan penjenayah menuntut 120 juta reais (RM148.82 juta) sebagai wang tebusan, menurut laporan dalam sebuah majalah berita utama Brazil.

Aparecida Schunck, ibu isteri Ecclestone, Fabiana Flosi, dilarikan pada Jumaat, Veja dan pertubuhan berita lain melaporkan.

Media itu tidak memberikan butiran lanjut dan polis tempatan tidak dapat dihubungi untuk mengesahkan laporan itu.
Bernie Ecclestone


Ecclestone yang majalah Forbes menganggarkan bernilai AS$3.1 bilion (RM12.63 bilion) - di samping keluarganya - dan seorang lelaki yang paling berkuasa dalam sukan itu, mengahwini Flosi pada 2012, tiga tahun selepas menemuinya pada Grand Prix Brazil.

Ecclestone yang kini 85 tahun, menceraikan isterinya selama 25 tahun ketika itu, peragawati Croatia, Slavica Radic untuk mengahwini warga Brazil yang muda itu.

Pasangan itu kini tinggal di England.

Menculik menjadi lumrah di Brazil sedekad lalu dengan beberapa orang dilarikan setiap hari, selalunya dengan wang tebusan hanya beberapa ratus dolar.

Satu tindakan keras oleh polis termasuk pembentukan sebuah divisyen anticulik khas, mengurangkan angkanya dengan banyak dan jenaya itu menjadi semakin jarang.

Brazil ketika ini berada di tengah-tengah krisis ekonomi terburuk dalam hampir seabad.

Post Tags:

No Comment to " Ibu Mertua Bos F1 Diculik, Penculik Tuntut Wang Tebusan RM148.82juta "