Misteri Pekerja R&R Pergi Balik Kerja Kini Terbongkar

By Hafiz.H Monday, July 18, 2016
Persoalan tentang bagaimana pekerja R&R pergi dan pulang bekerja menjadi trending akhir - akhir ni di laman sosial. Seperti yang kita lebuhraya kebiasaanya hanya mempunyai satu hala dan jika kita terlepas simpang itu bermakna kita perlu membuat pusingan U-Turn di perhentian yang seterusnya.
Disebabkan perkara ini ramai yang tertanya - tanya bagaimana pekerja R&R pulang dan pergi. Adakah mereka travel ke daerah lain setiap hari semata - mata untuk pergi dan balik kerja?


Beberapa kajian dan temubual dengan telah dibuat untuk merungkai misteri ini dan ini lah jawapan mereka.

1. Melawan arus sehingga ke plaza tol dengan menaiki motor.
Masuk plaza tol untuk pergi dan pulang bekerja tetapi terpaksa menunggang motor berlawanan arus sehingga ke plaza tol. Tetapi teknik kebiasaanya hanya dilakukan oleh mereka yang duduk berdekatan dengan plaza tol.

Tetapi jika jauh ini pula jawapanya..
2. Laluan rahsia @ jalan belakang

Setiap R&R mempunyai jalan belakang yang menghubungkan R&R dan jalan kampung bagi memudahkan pekerjanya datang dan pulang bekerja. Tetapi keadaan jalan mungkin berbeza - beza mengikut tempat.
Rujukan: SaysSeismik
Kredit: Sinar

Post Tags:

Jillur Rahman

I'm Jillur Rahman. A full time web designer. I enjoy to make modern template. I love create blogger template and write about web design, blogger. Now I'm working with Themeforest. You can buy our templates from Themeforest.

No Comment to " Misteri Pekerja R&R Pergi Balik Kerja Kini Terbongkar "