Tags:

Jambatan tenggelam, puluhan kayu balak sangkut

By hasr Monday, November 21, 2016
GUA MUSANG - Jambatan sementara Pulau Setelu yang menjadi penghubung utama penduduk bandar ini ke Jeli, hampir tenggelam sepenuhnya sejak jam 4 petang, petang tadi.

Pengerusi Presiden Persatuan Kelab-Kelab Belia Malaysia (MAYC) Kala Star, Mokhtar Dahari Ibrahim berkata, air deras bersama puluhan kayu balak yang hanyut menyebabkan aliran di jambatan ini tersekat.

"Semalam hujan lebat dan berterusan sehingga malam. Namun, pada hari ini, tiada hujan. Tapi kemungkinan hujan di kawasan atas dan air Sungai  Nenggiri makin deras.

Arus deras turut membawa puluhan kayu balak.
"Sejak jam 4 petang hingga 8 malam (semalam), laluan berkenaan masih belum boleh dilalui menyebabkan kesesakan di kedua-dua hala.

"Kerja-kerja membuang kayu balak yang tersangkut di jambatan berkenaan sudah dibuat oleh orang kampung bagi membantu pengguna melepasi jambatan berkenaan," katanya lagi.

Sebelum ini, jambatan asal berkenaan runtuh dalam kejadian banjir besar pada dua tahun lalu akibat rempuhan ratusan tan kayu balak yang hanyut di sungai berkenaan.

Sehingga jam 9 malam ini berpuluh-puluh kenderaan dari kedua-dua hala masih terkandas sejak jam 4 petang.

Ditambah pula hujan yang mulai turun sejak jam 8 malam tadi.

Post Tags:

Jillur Rahman

I'm Jillur Rahman. A full time web designer. I enjoy to make modern template. I love create blogger template and write about web design, blogger. Now I'm working with Themeforest. You can buy our templates from Themeforest.

No Comment to " Jambatan tenggelam, puluhan kayu balak sangkut "